×
Tervezés 3D Nyomtatás BIM +oktatás Lézer szkennelés

ÜDVÖZÖLJÜK HONLAPUNKON!

A MARCELL-HÁZ

Cégünk 2006-ban alakult. Főtevékenységünk a mérnöki tevékenység, műszaki tanácsadás. Kollégáinkat folyamatosan képezzük, hogy mind a hazai, mind a nemzetközi versenyben képviselhessük magunkat. Üzleti partnereink, megrendelőink között vannak magánszemélyek, vállalatok, önkormányzatok. Az eltelt időszak alapján elmondható, hogy létszámunknak, szakmai tapaszalatunknak és precíz munkavégzésünknek köszönhetően meghatározó szereplői lettünk a piacnak. Több száz sikeres tervezésen és kivitelezésen keresztül szereztünk gyakorlatot a környezetünk formálásában, alakításában. Jelentős referenciával rendelkezünk és jelenleg is több helyszínen folynak olyan nagyszabású kivitelezési munkálatok, melyeknek alapja az általunk elkészített építészeti, belsőépítészeti, kiviteli tervdokumentációk.

2008 óta foglalkozunk BIM szolgáltatással. Nemcsak a régióban, de országos szinten is úttörőként végezzük ezt a feladatot, amely sok kolléga számára ma sem ismert. Az általunk megmodellezett épületek segítségével hatékonyabb lett a tervezés és jelentősen olcsóbb a kivitelezés. Az épület 3 dimenzióban való felépítésével kiszűrjük a tervezési hibákat és a szakágak közötti eltéréseket, koordináljuk, vagy megoldásokat ajánlunk a pótmunka és többletmunka elkerülésére. Olyan hibákat szűrünk ki, melyek csak a kivitelezés során kerülnének napvilágra többletköltséget jelentve a beruházóknak és a kivitelezőknek egyaránt. Az elkészített 3D- s modell a kivitelezés befejezése után sem veszti el fontosságát, hiszen az épület üzemeltetéséhez, átalakításához vagy akár bontásához is segítséget nyújt.

A Marcell-Ház Kft. külföldi partnerével együtt 2008 óta foglalkozik a világ számos pontján megvalósuló építőipari projektek virtuális kivitelezésével. A virtuális kivitelezés az épület minden szakágát érinti, azaz kiterjed a szerkezet, építészet, gépészet, elektromos és tűzivíz rendszerekre. A modellek megépítése 2D-s tervek, illetve 3D-s pontfelhők (LIDAR lézerscan) alapján történnek. A szakágak modellezése közben feltárt hibákról részletes dokumentációt készítünk, melyek még a kivitelezés előtt a megrendelőhöz kerül.Jelenleg a Műszaki Menedzser mesterszakon már oktatjuk a BIM ismereteket a Debreceni Egyetem Műszaki Karán. Ezt a képzést kiegészítve, februártól BIM szakmérnöki szakot indítunk.

Dézsi Tamás
Cégalapító,tulajdonos

Elérhetőségeink

+ 36 20 519 5777
tamas@marcell-haz.hu

Céginformáció
4026 Debrecen Hunyadi János u.22